Talen:  Nederlands  English  

En het milieu?

Hoe help ik het milieu als ik compatible cartridges koop?

In 5 jaar tijd is de verkoop van cartridges met maar liefst 40% gestegen. Het aandeel hergebruikte cartridges nam toe met een indrukwekkend percentage van ruim 160%. Het is dan ook een feit dat de toekomst ligt in compatible cartridges.

Er zijn heel wat voordelen voor het milieu bij compatible cartridges. De impact op het milieu van de cartridges gaat sterk omlaag doordat één cartridge meerdere malen gebruikt kan worden.

Tonercartridges zijn gemaakt van plastic en kleine hoeveelheden ander materiaal. Het plastic in elke cartridge kost ongeveer 3,3 liter olie om te maken. Tijdens de fabricage van de cartridge wordt 4 liter petroleum verbrand, wat gelijk staat aan 10 kg CO2 die in de atmosfeer terecht komt. Dit betekent dat het hervullen van een cartridge ongeveer 7.3 liter brandstof en 10 kg CO2 minder oplevert. Verder heeft hervullen tot gevolg dat cartridges niet terechtkomen op de vuilnisbelt waar ze anders honderden tot duizenden jaren nodig zouden hebben gehad om te vergaan.

Door hergebruik profiteert u niet alleen van de lagere prijs van de cartridges, maar bespaart u ook op de verwerkingskosten van uw bedrijfsafval, aangezien lege cartridges niet langer meer tegen hoge tarieven, als chemisch afval afgevoerd hoeven te worden.

Veel lege, plastic cartridges worden dezer dagen gedumpt in velden of landschappen over de hele wereld. Jaarlijks is dit alleen al in Europa meer dan 750.000 m². Dat wil dus zeggen dat er ongeveer vier grote voetbalvelden nodig zijn om al het Europese afval van printersupplies te kunnen dumpen. Elke maand komen er in Europa ongeveer 24 miljoen inktjet-cartridges in het restafval terecht, ondanks het feit dat die minstens 3 keer geremanufactured kunnen worden. Het duurt wel 1000 jaar voordat het plastic dat gebruikt wordt in een gewone inktjet-cartridge vergaat. Het is duidelijk: Elke cartridge die wordt gerecycled, is er weer 1 minder die in het milieu wordt gedumpt.

Bronnen: wikipedia, infonu.nl